تلسکوپ فضایی جیمز وب پنجره ما به آغاز هستی

به مناسبت پرتاب تلسکوپ جیمز وب به فضا

بوکمارک (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

تا چند روز دیگر یعنی اول دی ماه  (۲۲ دسامبر ۲۰۲۱) تلسکوپ فضایی جیمز وب با موشک آریان ۵ به فضا پرتاب خواهد شد.

این تلسکوپ بزرگترین و پیشرفته‌ترین تلسکوپ فضایی ساخته شده است و عملیات راه اندازی و قرار دادن آن در مدار فوق‌العاده پیچیده و حساس است. بر خلاف هابل که به دور زمین می‌چرخد و برای تعمیر و بازیابی می‌توان فضانورد به آن ارسال کرد، تلسکوپ جیمز وب در نقطه لاگرانژی دوم سیستم زمین و خورشید که ۱.۵ میلیون کیلومتر دورتر است قرار می‌گیرد و عملا اگر مشکلی پیش بیاید و نیاز به تعمیر باشد نمی‌توان انسان به آن نقطه فرستاد. بنابراین همه چیز باید کاملا دقیق و بدون نقص پیش برود.

تلسکوپ جیمز وب بطور عمده قرار است در طیف فرو سرخ به نخستین ستارگان و کهکشان‌ها در زمانی که کیهان فقط ۱۰۰ میلیون سال سن داشت نگاه کند. حساسیت ابزارهای آن به حدی است که اگر یک زنبور عسل بر روی کره ماه باشد، جیمز وب گرمای بال زدن آن را می‌تواند از روی زمین اندازه بگیرد.

دانشمندان امیدوارند اولین نشانه‌های حیات فرازمینی را جیمز وب برای ما کشف کند. مطالعه جو سیارات دوردست و شناسایی عناصر سازنده آن‌ها از دیگر وظایف این تلسکوپ است.

جیمز وب قرار است مرزهای دانش را به پیش براند و شاید چیزهایی کشف کند که شاخه‌هایی کاملا جدید در دانش آغاز کند.

همگی بی‌صبرانه منتظریم تا جیمز وب با موفقیت پرتاب شود و با استقرار در مدار خود اکتشافات علمی هیجان‌انگیزی را آغاز کند.

این ویدئو که کاری از Quanta Magazine است از زبان متخصصان به بیان دستاوردهای مورد انتظار و پیچیدگی‌های این تلسکوپ می‌پردازد.

5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

go2top