جهان هولوگرافیک

نگاهی دقیق‌تر به ایده هولوگرافی

بوکمارک (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چه مقدار اطلاعات درون حجم محدودی از فضا می‌تواند ذخیره شود؟ در واقع اصل هولوگرافی که جرارد تهوفت در ۱۹۹۳ مطرح کرد نشان می‌دهد که اطلاعات موجود در ناحیه‌ای از فضا با حجم آن رابطه ندارد بلکه با مساحت سطح آن رابطه دارد. در واقع پیش‌تر کارهای استیون هاکینگ و ژاکوب بکنشتاین نشان داده بود که انتروپی سیاه‌چاله‌ها با سطح آن رابطه دارد. یعنی میزان اطلاعاتی که درون یک سیاه‌چاله می‌تواند ذخیره شود با سطح افق رویداد آن رابطه دارد نه با حجم آن.

پس از آن‌که تهوفت اصل هولوگرافی را مطرح کرد، لئونارد ساسکیند این اصل را به نظریه ریسمان تعمیم داد و تعبیری برای گرانش کوانتومی برای آن مطرح کرد. و کار انقلابی خوان مالداسنا فیزیکدان آرژانتینی بود که با مطرح کردن دوگانی AdS/CFT کاربردی از اصل هولوگرافی در نظریه ریسمان را پیشنهاد داد. در واقع طبق حدس AdS/CFT نظریه‌های گرانش کوانتومی ابعاد بالاتر که در فضا زمان پاد-دوسیته کار می‌کنند را می‌توان با نظریه‌های میدان همدیس در ابعاد پایین‌تر هم‌ارز کرد و مسائلی که در ابعاد بالاتر حلشان دشوار است را در ابعاد پایین‌تر حل کرد.

در این ویدئو که در ادامه می‌آید به توضیح دقیق‌تر ایده جهان هولوگرافیک پرداخته شده و می‌خواهیم ببینیم آیا واقعا ما در یک جهان هولوگرافی زندگی می‌کنیم؟

 

3.5/5 - (2 امتیاز)
به اشتراک بگذارید
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

go2top